Vidste du det om solbriller?

Vidste du det om solbriller?

 1. Solen er farlig for dine øjne. Selvom dine solbriller er mørke, beskytter de ikke nødvendigvis mod UV. Se efter E-SPF faktor (som du kender det fra solcreme). Står der ikke noget, så har de muligvis ingen beskyttelse.
 2. Overvej om du vil have polariserede solglas. De fjerner meget reflekterende lys f.eks. ved vandet eller en fugtig vej i solskin.
 3. Se efter solbrilleglas med en god anti-rids, så de ikke bliver let ridsede og vanskelige at se igennem.
 4. Anti-refleks er en fordel for at se klarere.
 5. Der er stor forskel på kvaliteten af stel. Vigtigt at det ikke indeholder nikkel som er farligt for dig. Derudover bliver et dårligt stel hurtigt skævt og løst i hængslerne.
 6. Solens stråler refleksterres op til 80% så derfor er det ikke nok at sidde i skyggen.

UV-stråler er et folkesundhedsproblem

De fleste er slet ikke klar over hvor farlig solens UV-stråler kan være for deres øjne, samtidig med at langt de fleste ved, at solen kan forårsage uoprettelig skade på huden. Kun under halvdelen ved at øjnene udsættes for skadelig UV, selv når der er overskyet eller man sidder i skyggen.

Solen er ikke kun farligt for dine øjne om sommeren. Vi er udsat for UV-stråler i dagtimerne hele året rundt og ligesom vores hud, har vores øjne en grænse for hvor meget eksponering af solen, de kan tage.

Der findes flere typer af ultraviolette stråler. UVA er de mest farlige. De kan skade øjets linse hos voksne og skader børns nethinder.

Disse stråler rammer dine øjne direkte (med varierende intensitet afhængigt af årstiden eller placering), ved diffusion (afhængig af skydække) eller ved refleksion (afhængigt af overfladen: blænding fra sollys er syv gange stærkere på sne end på vandet). Faktisk kan sollys reflekteres op til 80% så du er udsat selvom du sidder i skyggen.

Men de skadelige virkninger af UV-stråler, vil ofte først dukke op senere, nogle gange på måder, der er vanskelige at opdage: overdrevent rindende øjne, lysfølsomhed og rødme, der kan føre til en infektion.

Solens skadelige virkninger er mange

 1. Melanomer på øjenlågene
 2. Betændelse i slimhinder og conjunctivitis
 3. Kronisk keratitis (betændelse i hornhinden)
 4. Grå stær
 5. Mange flere, men alt sammen meget ubehageligt

Tænk på dig selv og beskyt dit syn ved at bruge solbriller. Men pas på billige solbriller! Mørk farvetoning er ikke udtryk for deres effektivitet. Kun linser der er behandlet med en reel UV-beskyttelse med en E-SPF (Eye-Sun Protection Factor) vil beskytte dig effektivt mod UV stråler og den skadelige virkning.

UV stråler er farlige for dine øjne

Skadelig for øjnene og området omkring øjnene- Ansvarlig for tidlig ældning og alvorlige sygdomme.- 365 dage om året er du udsat for UV-stråling, selv i overskyet vejr.

Vælg gode brille med et højt E-SPF

E-SPF -indekset er et internationalt indeks og sikrer beskyttelse mod de farlige UV-stråler. Alle solbrilleglas i DinOptik har min. E-SPF 10 og op til E-SPF 50+

Skriv en kommentar

Scroll to Top