Vi anbefaler du skifter til en anden browser eks. Chrome, Edge, Safari eller Firefox
hero image

Hvad er Bluelight filter?

Først og fremmest skal vi snakke om hvad blåt lys er. Blåt lys findes naturligt omkring os, da det bla. kommer fra solen. Det inddeles i to kategorier: Blå-violet (400-450 nm) og blå-turkis (450-500 nm). Studier har vist at det blå lys mellem 400-420 nm kan være skadeligt.

Blåt lys kommer også fra unaturlige kilder, nemlig fra computer- og fjernsynsskærme og mobiltelefoner. Udover at blåtlys kan skade nethinden, så forstyrrer det også døgnrytmen.

Blåt lys nedsætter dannelsen af søvnhormonet melatonin, der gør at du føler dig træt. Det er derfor det anbefales at man ikke bruger elektronik et par timer før sengetid.

Et ordentligt bluelight filter frasorterer de skadelige blå bølgelængder, men lader de nyttige passere. Som sagt så findes blåtlys naturligt og det har også en gavnlig effekt. Forskning tyder på at en komplet blokering af blåtlys kan være medvrikende til udvikling af depression.

Hvad er Drive filter?

Mange føler sig utrygge når de befinder sig i trafikken i dårlige lysforhold. Flere og flere klager også over blænding af modkørende, i sær med de nye LED lygter.

Her booster et drive filter kontrasten, så det er lettere at se i mørke, og filtrer noget af lyset fra modkørendes lygter fra, så det er lettere at orientere sig.

Ét filter, to formål

Hos DinOptik er Blueligt og Drive filter i ét, så du ikke behøver at vælge og kan få glæde af alle fordelene.