Vi anbefaler du skifter til en anden browser eks. Chrome, Edge, Safari eller Firefox
hero image

Vælg det rigtige brilleglas

Det kan have afgørende betydning

Det helt rigtige

Brilleglas

Valget af de rigtige brilleglas er afgørende for både synskvaliteten og den generelle komfort. Når man investerer i briller, er det ikke kun stellet, der er vigtigt, men også kvaliteten af glassene.

Hvert sæt øjne er unikt, og derfor er det vigtigt at få tilpasset brilleglassene efter ens individuelle synsbehov.


Forskellige faktorer spiller ind, når man vælger brilleglas. Først og fremmest skal synskorrektionen være nøjagtig, hvilket indebærer at korrigere for nærsynethed, langsynethed, bygningsfejl eller andre synsfejl.

En grundig synstest hos os kan være med til at sikre, at du får de helt rigtige brilleglas. DinOptik kan vejlede og rådgive dig gennem processen med at vælge de bedste brilleglas.

Vi har tre forskellige kvaliteter af brilleglas, standard, deluxe og premium.

hero image

Undgå træthed og hovedpine

Enkeltstyrkebrille

Kniber det med at se klart og tydeligt på tæt hold eller har du tværtimod svært ved at se klart på afstand? Måske er du begyndt på et studie og føler at det er hårdt for øjnene at læse så meget.


Så er en enkeltstyrkebrille en god løsning til dig. Enkeltstyrkebriller bruges til korrektion af nærsynethed, langsynethed, bygningsfejl.


Mange har indtil omkring 40 års alderen, kun behov for en enkeltstyrkebrille, derefter er der typisk behov for en flerstyrkebrille.Selvom du har en flerstyrkebrille, kan det være en god ide, at kombinere den med en enkeltstyrkebrille. Hvis du fx gerne vil ligge i sengen og læse eller hvis du har en hobby, hvor du sidder koncentreret og ser i en bestemt afstand – så er en enkeltstyrkebrille et godt supplement.

hero image

Derfor bør du vælge en

Flerstyrkebrille

Dine øjne er under konstant udvikling igennem hele livet. Det er derfor meget sandsynligt, at dine øjne omkring 40 års alderen (også helt normalt lang tid før) får behov for en anden styrke til at kunne se på kort afstand. Det er her en flerstyrkebrille kommer ind i billedet – også kaldet en progressiv brille.


En flerstyrkebrille bruges også som aflastning, hvis øjnene spænder for meget. Det kan fx være til studerende eller andre, der læser meget. Flerstyrkebriller er kort fortalt for dig, der gerne vil se skarpt på alle afstande

Hvad er det egentlig?

Flerstyrkebrille

En flerstyrkebrille, har et afstandsfelt øverst på glasset og bliver så gradvist stærkere jo længere man kigger ned i det. I midten af glasset findes mellem-afstanden, som bruges til eksempelvis computerskærm og instrumentbræt. Nederst er læsefeltet. På den måde får du i én og samme brille mulighed for at se godt, både det der er langt væk, tæt på, og midt i mellem.

Desuden er det hos DinOptik standard at du får det brede læsefelter. Hvis du gerne vil have det billigt skal du gå efter vores “Budget” glasserie. Disse glas koster mindre men er heller ikke lige så gode. Normalt anbefaler vi ikke at spare de penge, da vi mener et bredt læsefelt er en god investering, som du vil blive rigtig glad for. Se vores flerstyrkeglas her

Hos DinOptik er din styrke fordelt så den er slebet både på forsiden og på bagsiden af glasset. Det er den nyeste måde at slibe glas på og hedder “Digital Ray Path”. Glas slebet med “Digital Ray Path” teknologi, sikrer at du har et skarpere synsfelt, også i siderne af glasset, så du dermed får et bedre syn. Derudover sikrer det også, at det er lettere at vende sig til glasset. Denne metode er brugt på alle vores premium glas.

* Et gammeldags brilleglas lavede man af rigtig glas, det gør man kun sjældent i dag, da de både er tunge og de kan splintres. Fordelen ved dem er dog, at de er ekstra hårdføre, med en hårdhed på 5,0. Vores glas har et mineralsk partikel lag så man opnår en hårdhed på 4,7, hvilket er unikt når man benytter moderne plast glas.

Vores premium Glas

Kvalitetsglas – Gør en stor forskel

Kvalitet er mange ting indenfor brilleglas og vi har de bedste indenfor alle dine behov. Vi sørger for at dine briller monteres med glas af høj kvalitet.Der findes forskellige glastyper, tykkelser og filtre som du kan vælge til eller fra.

Vi monterer altid med de bredeste læsefelter i flerstyrkebrillerne. Vi følger altid med den seneste teknologi, så f.eks. er flerstyrkeglassene (Digital Ray Path teknologi) af den nyeste og bredeste af slagsen. Vi klæder dig på til, at du kan tage stilling til enkeltstyrke eller flerstyrke.

Sørg altid for den optimale kvalitet i dine glas. Det gør en stor forskel i og med at du bedre kan se igennem glassene uden snavs og ridser. Vi sørger for, at de er så modstandsdygtige som muligt.

Her kan du se forskellen

Vi kommer ikke udenom at briller skal pudses, nogle gange flere gange om dagen, og så betyder det altså meget hvilken overflade glassene har. Den brune brille har glas med vores bedste overflade, og den pink har en lavpris overflade. Tussen simulerer fedt og snavs, så du kan se forskellen på, hvor let det klæber sig til glassene.

Du kan også se hvor let det er at gøre den brune brille ren, i forhold til den pink. Man kan tydeligt se at det er meget hurtigere og lettere at rengøre den brune, men tro os når vi siger at man kan også mærke at kluden glider lettere over glassene.

Anbefal os til en ven

For din og vores skyld

Kun fordi vi tænker rigtig meget på at holde vores omkostninger nede, kan vi sælge kvalitetsbriller til så lav en pris …

Vi sparer mange penge på markedsføring og vil hellere give nogle penge tilbage til vores gode kunder, der er søde at anbefale os til dem de holder af.


Hvis du er kunde hos os, har du mulighed for at give et gavekort på 200 kr. til dem du holder af. Køber de briller hos os, får du selv 200 kr. til køb af din næste brille som tak for din hjælp. Du skal bare udfylde ambassadørkortet med navn og email.


Gælder for nye kunder til køb af briller. Kan ikke kombineres med andre gavekort.