Vi anbefaler du skifter til en anden browser eks. Chrome, Edge, Safari eller Firefox
hero image

Læsebriller

Her er grundende til at du skal have læsebriller

Hvorfor har du brug for læsebriller

Du er omkring 40år

Øjets indre linse er elastisk. Den krummer når du skal se noget tæt på og flader ud når du skal se langt væk. Med tiden mister linsen evnen til at krumme sig, og det gør det svære at se tæt på. Derfor ender man med at skulle have noget man skal læse på ud i mere, og mere strakt arm. Når vi spørger folk hvad det er de døjer med siger de ofte at armene er blevet for korte.

Så er det her de fleste tænker "Okay det er tid til en læsebrille", og ja det kan afhjælpe problemet, men det skaber også nogle.

En læsebrille er kun god til én afstand. Det vil sige sidder du og ser fjernsyn og skal se noget på mobilen skal du tage læsebrillen på, og så af igen når du skal se fjernsynet. Den skal konstant af og på, og du skal huske at have den med dig alle steder. Her forslår vi en flerstyrkebrille (glidendeovergang) i stedet.


Du er studerende

Man behøver ikke være 40 eller mere for at have behov for læsebriller. Vi er ikke skabt til at sidde så længe ved skærme, eller med næsen i bøgerne. Det er anstrengende. Selvom du ikke føler at du ser dårligt på kort afstand kan du sagtens have gavn af en læsebrille. Læsebrillen er dog kun god hvis den bruges når du sidder et sted og laver opgaver, den er ikke god til forelæsninger/undervisninger fordi den kun er lavet til kort afstand. Altså computer og bøger.

Hvis du også skal kunne se på en tavle, eller bare ønsker at du kan gå rundt med på, så du ikke skal huske at have den med, og tage den af og på, er der en bedre løsning; en simpel udgave af en flerstyrkebrille kaldet udvidet enkeltstyrke.


Du læser meget

Vi anbefaler flerstyrke til de fleste simpelthen fordi man kan bruge brillen i mange flere situationer.

Der hvor læsebrillen er rigtig god er hvis du skal sidde og læse i længere tid. Læsebrillen har kun en styrke og derved ikke et bestemt felt du skal kigge i. Det giver mere plads i glasset, og mere ro.

Det er også godt hvis du ligger i sengen og læser, igen fordi du ikke skal bekymre dig om du kigger i det rigtige felt.

Derfor anbefaler vi en læsebrille som supplement til en flerstyrkebrille for dem som læser meget, eller f.eks strikker eller syer.

Vil du vide mere

Om brilleglas

Der er mange forskellige faktorer der spiller ind, når man skal vælge det helt rigtige brilleglas. Hvis du vil vide mere om hvor afgørende dit fremtidige brilleglas kan være for dig, kan du få forklaringen lige her.


Leveret direkte til døren

Køb din brille online

Det er desværre ikke muligt at lave delbetaling online. Du kan derfor med fordel købe din nye brille lige her, eller møde os til en gratis synstest i butikken.