Vedligeholdelse – Få din brille til at holde længere

Vedligeholdelse af briller – Få din brille til at holde længere

Previous slide
Next slide

Skal din brille holde sig pæn længe?

Så vær opmærksom på, hvordan du vedligeholder brillen. Ellers kan både glas og stel tage skade.

Fremgangsmåde med brillerens (dagligt efter behov):
  • Sprøjt brillerens på begge sider af hvert glas 
  • Tør med en ren bomuldsklud (tryk ikke hårdt)
  • Kom godt ud i kanterne
  • Poler efter med *mikrofiberklud

Hvis der er støv, sand eller lignende, så skyl brillen under lunkent vand (IKKE varmt eller koldt), inden du bruger brillerens.

Mirkofiberklud

Man kan få en speciel *mikrofiberklud til briller. Den kan du bruge til “tørpuds”, hvis din brille er let snavsede. Dvs. at du ikke bør bruge brillerens med din mikrofiberklud. Vær opmærksom på, at du kan skade dine glas, ved at bruge andre mikrofiberklude. Eks. er mikrofiberklude til rengøring for hårde ved dine glas. Mikrofiberkluden kan også bruget til at pudse efter med, når du har brugt brillerens og bomuldsklud, så du får helt rene og klare glas.

Kluden kan du vaske i hånden igen og igen. Brug ikke skyllemiddel.

Brug aldrig brilleservietter. Disse er lavet af papir og laver små ridser i overfladen. Hvis de indeholder sprit, kan de også tørre stellet ud.

Brillerens

Brug brillerens og en ren blød bomuldsklud som eksempelvis et viskestykke, der er vasket uden skyllemiddel. Her anbefaler vi, at du anvender DinOptiks brillerens, da det er lavet specielt så det fjerner skidt og snavs, uden at lave striber eller at det skader stel eller glas. Hvis ikke brillerenset har den korrekte sammensætning kan det skade glas og misfarve stel.

 

Dybderens (gør det selv)

Løbende bliver din brille/solbrille fedtet og snavset. Derfor kan det være en god ide at rense den grundigere en gang imellem. Med et specielt vaskesæt kan du vaske brillen lidt grundigere i krogene. Køb det i butikken eller i vores webshop.

Fremgangsmåde med brillerens (månedligt efter behov):
  • Hæld lidt lunkent vand i en lille skål og brug et par dråber af det specielle brilleshampoo.
  • Vask brillen med den specielle børste.
  • Puds brillen med brillerens (se vejledning)

Brug vand med omtanke

Når du bruger vand til at skylle sand eller hårdt støv af brillen, skal vandet være tempereret til stuetemperatur. Det må ikke være for varmt eller for koldt. Glassene er opbygget af mange forskellige lag, der udvider og trækker sig forskelligt sammen, hvis vandet har den forkerte temperatur. De olier, der ligger i stellet fordamper og brillen ser trist ud og den bliver sprød.

Dybderens (vi gør det for dig)

Når du bruger din brille, kan den blive snavset og fedtet i kanter, hvor det kan være svært selv at komme til at rense. Som kunde hos DinOptik, er du altid velkommen til at komme forbi og få en gratis “dybderens” af din brille. Vi har udstyr der kan rense din brille i dybden. Vi anbefaler du gør det ca. en gang om året i forbindelse med din gratis årlige synstest.

Hvis du følger disse råd, sikrer du lang tids brug af brillen, uden du forringer kvaliteten.

Når du ikke bruger din brille, skal du opbevare den i det etui, du fik med.

Brug aldrig opvaskemiddel/sulfo og sæbe, det kan indeholde stoffer som også kan skade overfladerne på dine glas og derfor slide dem hurtigere.

Scroll to Top