Tidlig behandling betyder alt

Man kan ofte desværre ikke selv mærke en øjensygdom før der allerede er sket skade på øjet, det er derfor vigtigt at du regelmæssigt bliver undersøgt, selvom du ikke oplever nogen symptomer.

Øjensygdomme er skræmmende, men jo før man opdager sygdommen, og kommer i behandling, jo bedre er prognosen. Med en synsfeltscreening kan vi opdage øjensygdomme i et meget tidligt stadie og spare dig for unødigt synstab.

Vi tager en udvidet synsprøve og en synsfeltundersøgelse, for at tjekke hele din synsfunktion.

Loading...

De mest almindelige øjensygdomme og tilstande

Grøn stær

Eller glaukom, er en øjensygdom der kan resultere i blindhed. Den er genetisk, det vil sige at hvis én eller begge dine forældre har grøn stær er du i øget risiko for at udvikle sygdommen. Det samme gælder hvis du er over 40, er meget nærsynet, har haft traumer på øjet eller har forhøjet blodtryk. Læs mere

AMD

Aldersrelateret Makula Degeneration, AMD, eller forkalkning i øjet, er alle navne for den samme ting. AMD er skade midt på nethinden som giver forvrængninger, og i nogle tilfælde “huller” i synsfeltet. Desværre fylder hjernen hullerne ud, med hvad den tror bør være der, og derfor opdages AMD oftest når hullerne er store.

Grå stær

Mange forveksler grøn stær og grå stær, men hvor grøn stær er en sygdom, er grå stær mere et alderstegn. Det er ganske ufarligt. Øjets indre linse bliver med tiden uklar, og skal på et tidspunkt i vores liv skiftes ud med en kunstig en af slagsen. UV-lys kan accelerere linsens “ældnings proces”, så husk solbrillen.

Scroll to Top