Persondata – Vi behandler dine persondata med omtanke

Vi behandler dine persondata med respekt

Ved booking af synstest hos os, giver du samtidig samtykke til at vi må kontakte dig. Det anvender vi eks. til at påminde dig om når det er tid til ny synstest. Du kan på ethvert tidspunkt afmelde at vi kontakter dig.

 

Vi journalfører dit syn

For at kunne gennemføre en synstest, er vi forpligtige af lægeidelstyrelsen til at journalføre de opmålinger vi finder frem til gennem vores undersøgelser, herunder dine persondata som navn og cpr-nr. Det betyder også at vi ifølge loven skal gemme og opbevare disse data i min. 5 år og max. 10 år. 

Ingen af dine persondata vil blive kendt af andre end os og når vi bestiller dine glas vil vi udelukkende sende data om styrker videre til vores leverandører, det vil sige at dine kontaktdata vil blive erstattet af et ordrenummer så vi kan holde styr på din bestilling. Beder du os få vores leverandør sende noget direkte til dig (eks. kontaktlinser) vil din navn og adresse blive videregivet til leverandøren. Skulle der ske data brud vil vi overholde lovgivningen på området. DinOptik ApS er ansvarlig for dine oplysninger. Du er altid velkommen til at kontakte os og hører nærmere.

Formål
Formålet med vores persondatapolitik er at skabe overblik overfor dig som kunde hvordan vi behandler dine data.

Vi tager din datasikkerhed alvorlig
Derfor har vi sikret en række tiltag for at dine data er i sikkerhed hos os. Vi videregiver udelukkende de data der er nødvendige for at hjælpe dig. Eks. videregiver vi udelukkende kunde nr. og navn til vores leverandør ved bestilling af briller og disse data er ikke er ”sporbare” eller personfølsomme.

Hvorfor indsamler vi data
Vi indsamler data på dig, for at sikre dig den bedste service og for din sundhed Eks. gemmer vi synsprøve data, for at sammenligne med din næste synstest. På den måde kan vi lettere sikre at vi opdager evt. forandringer i dit syn og tage skridt for at sikre din sundhed. Desuden indsamler vi data for løbende at holde dig orienteret og hjælpe dig med at sikre at du regelmæssigt får tjekket dit syn GRATIS hos DinOptik.

Hvor længe gemmer vi dine data
Vi opbevarer dine data, så længe de er relevante og sletter dem derefter løbende. Ifølge sundhedsmyndighederne skal vi opbevare dine synstest min. 5 år.

Cookies
Vi bruger cookies på vores hjemmeside. For at optimere bruge venligheden og funktioner på hjemmesiden.

Hvis ikke du acceptere cookies kan du risikere at hjemmesiden ikke virker optimalt samt at der er oplysninger du ikke har adgang til.

Klik her hvis ikke du ønsker cookies http://minecookies.org/cookiehandtering

Oplysninger vi indsamler
Når du booker en synstest udfylder du Navn, Tlf. og email.

Under din synstest udfylder vi yderligere informationer for at sikre din behandling. Eks. anvender vi CVR. Nr. så vi kan sikre du får korrekt tilskud hvis er medlem af ”sygeforsikringe danmark”. Desuden er vi forpligtet til at journalfører din synsprøve if. Sundhedsmyndighederne disse data kan eks. blive brugt hvis der skulle opstå problemer med dit syn efterfølgende.

Vi gemmer desuden anden sundhedsmæssig information som har relevans for dit syn.

Servicemail
Når du booker en GRATIS synstest hos DinOptik acceptere du samtidig at vi må sende dig servicemail. Du kan til enhver tid afmelde dig vores servicemail. Vi tilmelder dig DinOptik Servicemail for at sikre du regelmæssigt får tjekket dit syn (vi sender dig påmindelser) og sikre du bliver holdt orienteret om relevante informationer. Desuden bliver du samtidig tilmeldt vores ambassadørprogram, hvor du kan optjene penge på din brillekonto som du kan bruge til at købe briller.

Ønsker du at vi skal slette dine data
Hvis du gerne vil have vi skal slette alle dine data kan du kontakte vores ”dataansvarlig”. Så sletter vi dine data, der kan dog gå op til 3 mdr. før alle dine data er slettet i forhold til backups mv.

Der kan være oplysninger vi ikke må slette på dig øjeblikkeligt det kan eks. bogføringsloven of indberetning af SKAT og dine data sundhedsmyndighederne disse data kan tidligst slettes efter 5 år.

Dataansvarlig
Dan Nielsen
DinOptik
Vesterbro 70
90000 Aalborg
Tlf. 20303066
Mail: Dan@DinOptik.dk

Version
240518 Opdateret 24-05-2018