Vi anbefaler du skifter til en anden browser eks. Chrome, Edge, Safari eller Firefox
hero image

Vedligeholdelse af briller

Få din brille til at holde længere​

Vedligehold din brille

Skal din brille holde sig pæn længe?

Vær opmærksom på, hvordan du vedligeholder brillen. Ellers kan både glas og stel tage skade.

Fremgangsmåde med brillerens (dagligt efter behov):
  • Sprøjt brillerens på begge sider af hvert glas 
  • Tør med en ren bomuldsklud (tryk ikke hårdt)
  • Kom godt ud i kanterne
  • Poler efter med *mikrofiberklud

Hvis der er støv, sand eller lignende, så skyl brillen under lunkent vand (IKKE varmt eller koldt), inden du bruger brillerens.

Mirkofiberklud

Man kan få en speciel *mikrofiberklud til briller. Den kan du bruge til "tørpuds", hvis din brille er let snavsede. Dvs. at du ikke bør bruge brillerens med din mikrofiberklud. Vær opmærksom på, at du kan skade dine glas, ved at bruge andre mikrofiberklude. Eks. er mikrofiberklude til rengøring for hårde ved dine glas. Mikrofiberkluden kan også bruget til at pudse efter med, når du har brugt brillerens og bomuldsklud, så du får helt rene og klare glas.

Kluden kan du vaske i hånden igen og igen. Brug ikke skyllemiddel.

Brug aldrig brilleservietter. Disse er lavet af papir og laver små ridser i overfladen. Hvis de indeholder sprit, kan de også tørre stellet ud.

Brillerens

Brug brillerens og en ren blød bomuldsklud som eksempelvis et viskestykke, der er vasket uden skyllemiddel. Her anbefaler vi, at du anvender DinOptiks brillerens, da det er lavet specielt så det fjerner skidt og snavs, uden at lave striber eller at det skader stel eller glas. Hvis ikke brillerenset har den korrekte sammensætning kan det skade glas og misfarve stel.

Brug vand med omtanke

Når du bruger vand til at skylle sand eller hårdt støv af brillen, skal vandet være tempereret til stuetemperatur. Det må ikke være for varmt eller for koldt. Glassene er opbygget af mange forskellige lag, der udvider og trækker sig forskelligt sammen, hvis vandet har den forkerte temperatur. De olier, der ligger i stellet fordamper og brillen ser trist ud og den bliver sprød.

Dybderens (vi gør det for dig)

Når du bruger din brille, kan den blive snavset og fedtet i kanter, hvor det kan være svært selv at komme til at rense. Som kunde hos DinOptik, er du altid velkommen til at komme forbi og få en gratis "dybderens" af din brille. Vi har udstyr der kan rense din brille i dybden. Vi anbefaler du gør det ca. en gang om året i forbindelse med din gratis årlige synstest.

Hvis du følger disse råd, sikrer du lang tids brug af brillen, uden du forringer kvaliteten.

Når du ikke bruger din brille, skal du opbevare den i det etui, du fik med.

Brug aldrig opvaskemiddel/sulfo og sæbe, det kan indeholde stoffer som også kan skade overfladerne på dine glas og derfor slide dem hurtigere.

Vil du vide mere

Om brilleglas

Der er mange forskellige faktorer der spiller ind, når man skal vælge det helt rigtige brilleglas. Hvis du vil vide mere om hvor afgørende dit fremtidige brilleglas kan være for dig, kan du få forklaringen lige her.

Hvis du er medlem af

Sygeforsikring danmark

Gruppe 5 i mindre end 5 år: får op til 420kr i tilskud for enkeltstyrke, og 750kr for flerstyrke. Maks tilskud indenfor 12 måneder: 800kr


Gruppe 5 i mere end 5 år:
 får op til 420kr  i tilskud for enkeltstyrke, og 750kr for flerstyrke. Maks tilskud indenfor 12 måneder: 3.000kr


Gruppe 1 og 2 i mindre end 5 år:
 får optil 420kr i tilskud for enkeltstyrke, og 750kr for enkeltstyrke. Maks tilskud indenfor 12 måneder: 800kr


Gruppe 1 og 2 i mere end 5 år:
 får op til 420 kr i tilskud for enkeltstyrke, og 1.500kr for flerstyrke. Maks tilskud indenfor 12 måneder: 3.000kr

Disse regler gælder også solbriller på +/- 1,00 i styrke, eller derover.


Leveret direkte til døren

Køb din brille online

Det er desværre ikke muligt at lave delbetaling online. Du kan derfor med fordel købe din nye brille lige her, eller møde os til en gratis synstest i butikken.