Synsprøve kontaktlinser

Typer af kontaktlinsetider

Kontaktlinser for første gang

Når du skal have kontaktlinser første gang, eller du har haft linser tidligere hos anden optiker, laver vi først en synsprøve og derefter en kontaktlinse tilpasning hvor vi i samarbejde finder frem til hvilke linser der passer dig og dit behov bedst. Du betaler 600kr for tilpasningen, prøvelinser og evt. instruktion i håndtering. Pengene bliver sat ind på din linsekonto, så du kan bruge dem til at købe linser for, når du starter i abonnement.

Har du brug for at lære hvordan man tager linser ind og ud bliver du instrueret indtil du selv kan. Derefter får du mulighed for at teste linserne i nogle dage, hvorefter vi laver “kontaktlinsekontrol” og til sidst bestiller vi de linser som virker bedst for dig.

Kontaktlinsekontrol

Når du har linser hos os i forvejen er kontrollen gratis. Man skal til kontrol minimum en gang årligt (hver 6. måned ved døgnlinser), men vi anbefaler halvårligt. Vi tjekker dine nuværende linser med hensyn til styrke og tilstanden af dine øjne. Du skal have linser på, og helst have haft dem i nogle timer forinden.

Der findes utrolig mange forskellige kontaktlinser og det er umuligt på forhånd at sige hvilke kontaktlinser du skal bruge, men typisk koster gode linser omkring 300-400 kr. pr. md. kvaliteten er nemlig vigtig for ikke at skade dine øjne. 

Brug af linser

Vi anbefaler at man ikke bruger linserne minimum 24 timer i streg om ugen. Det er vigtigt at give øjnene en pause. Er du syg bør du IKKE bruge linser.

Typer af linser

Engangslinser som du smider i skraldespanden efter brug. 

Linser til brug i 14 dage. Skal rengøres om aftenen og lægges i væske natten over.

Linser til brug i 30 dage. Skal rengøres om aftenen og lægges i væske natten over

De eneste linser du må sove med da de er lavet af et ekstra iltgennemtrængligt materiale. Kan fås enten som 14-dages eller månedslinser.

Scroll til toppen