Enkeltstyrkebriller

Enkeltstyrkebriller er i virkeligheden ikke bare en enkelt styrke. Du kan både have styrkeforskel fra øje til øje og bygningsfejl. Uanset hvad så de er skræddersyet til dig, i alle vores prisklasser.

Overfladebehandlig

Også kaldet antirefleks og hærdning. Men der er enorm forskel på disse overfladebehandlinger. Jo glattere en overflade, des lettere er glassene at holde rene. Overfladen på vores kvalitetsglas er både antistatisk, hydrofobisk og oleofobisk. Det betyder at støv, vand og snavs har sværere ved at sætte sig på dem. Ved eksklusive glas er det, det samme bare endnu bedre! Super hydrofobisk og super oleofobisk. 

En glat overflade er også mere modtandsdygtig over for ridser. Så selvom en god overlade er dyrere, vil den typisk også holde dine glas pæne i længere tid. Altså en god investering på længere sigt. Pas nu på dem alligevel, og følg vores anvisning om rengøring. For selvom de er stærke, er der ikke noget der hedder ridsefri glas!

UV-beskyttelse

Glas i kategorien kvalitet kommer med et UV-filter der svarer til e-spf 10, og e-spf 25 i eksklusiv. E-spf står for Eye Sun Protection Factor (Øje Solbeskyttelsesfaktor). Når det er sagt, så er en god solbrille e-spf 50, så de kan altså ikke erstatte en solbrille. Til gengæld er det stadig et rigtig godt filter at have i sin hverdagsbrille. Vi bliver trods alt udsat for UV stråler 365 dage om året. Ja, også i regn og sne.

 

Inkluderet

 • Stel
 • Glas
 • Super antirids
 • Super antirefleks
 • Super antistatisk
 • Super antismuds
 • UV-beskyttelse (E-SPF 25)
 • Stel
 • Glas
 • Antirids
 • Antirefleks
 • Antismuds
 • UV-beskyttelse (E-SPF 10)
 • Stel
 • Glas
 • Antirids

Tilkøb

Et stel er ikke bare et stel. Det er noget du har på hver dag og noget af det første folk ser når de ser på dig. Alle vores stel er i en kvalitet vi kan stå indenfor, men de eksklusive er en klasse for sig. Ekstra god kvalitet og et ekstra smart design.

Glastykkelse

Ens styrke er alt afgørende for hvor tykke glassene bliver, men heldigvis har man mulighed for at gøre dem tyndere. Et tykt brilleglas gør ikke kun brillen tungere, det forvrænger også billedet på begge sider at det. Altså ikke kun det du ser, men også hvad andre ser når de ser på dig. Et glas med høj plusstyrke, der ikke er slebet tyndere, vil skabe en lupeffekt og få dine øjne til at virke forstørrede. En høj minus styrke vil derimod få dem til at syne mindre. Kontrasten er også bedre med tynde glas, og der er færre forvrængninger. 

Tynde glas er mod forventning faktisk også stærkere, hvilket er grunden til at nogle stel kræver at glassene bliver gjort tyndere. Ellers vil de simpelthen knække eller splintre ved montering.

Glas bliver inddelt i det der kaldes index. 1.5 er standard. Derefter er det næste trin typisk 1.6, altså en gang tyndere. 1.67 er to gange tyndere og 1.74 er tre gange tyndere. 

Hvorfor vælger man ikke bare altid 1.74? Det er selvfølgelig dyrere at producere, og for folk med lavere styrker ville man ikke kunne se forskel fra 1.6 til 1.74

Et filter, ikke en blokker

Alle skærme udsender blåt, lys som er skadeligt for øjnene. Det kan give flere forskellige gener. F.eks. hovedpine, træthed og søvnbesvær. Man kan i dag købe mange blålys briller, ofte rigtig billigt. Tit når de demonstreres, vises det at de fuldstændigt blokerer blåt lys. Det er et godt markedsføringstrick, da det ser effektivt ud. Desværre er det ikke så godt i praksis. 

Alle farver har deres egen bølgelængde, der kan måles i nanometer. Blåt lys deles op i to kategorier: blå-violet (400-450nm) og blå-tyrkis (450-500). Lys mellem 400-420 nm er det mest skadelige. Men selvom nogle bølgelængder på det blå spektrum er skadelige, så er der andre vi ikke bør blokere. Derfor er disse førnævnte produkter, der blokerer alt det blå, lys ikke gode for dig.

Drive filter

Rigtig mange mennesker bryder sig ikke om at køre i mørke, så et drive filter kan hjælpe. Det er et usynligt filter der ikke giver gener til hverdag. Det fjerner noget af det reflekterende lys fra modkørende biler og fremmer kontrasten i mørke.

Nupolar

Et polariseret filter til solbriller af uovertruffen kvalitet. Det fjerner de vandrette lysrefleksioner og giver derved et mere klart syn, ikke kun i solskin men i mange andre situationer. Eftersom det fjerner de generende refleksioner i vand og sne, får du også et bedre syn ved brug i de koldere måneder. Og siden de ikke føles så mørke, kan de uden problemer bruges på en gråvejrsdag. Eller indenfor hvis du f.eks skal ind og handle, og ikke lige gider at skifte til din almindelige brille.

To i en

Solrille og almindeligbrille samlet i en! Den bliver automatisk mørkere når den bliver udsat for UV lys, og klar igen når den fjernes fra solens stråler.

Vi tilbyder den nyeste generation af glas med farveskift, som har den hurtigste overgang mellem lys og mørk. I starten vil den dog, ligesom alle farveskift, være lidt langsommere til at skifte.

Scroll to Top