Vedligeholdelse – Mange behandler ikke deres briller korrekt, gør du?

Vil du have din brille til at holde sig pæn længere?

Så vær opmærksom på hvordan du vedligeholder brillen. Ellers kan både glas og stel tage skade.

Fremgangsmåde:
  • Sprøjt brillerens på begge sider af hvert glas med brillerens
  • Tør med en ren bomuldsklud
  • Kom godt ud i kanterne
  • Poler efter med *mikrofiberklud

Hvis der er støv, sand eller lignende, så skyl brillen under lunkent vand (IKKE varmt eller koldt), for at få brillen til at holde.

Mirkofiberklud

Når du køber din brille hos DinOptik, får du en speciel *mikrofiberklud med. Den kan du bruge til “tørpuds”, hvis din brille er let snavset. Dvs. du bør ikke bruge brillerens med din mikrofiberklud. Vær opmærksom på at du kan skade dine glas, ved at bruge andre mikrofiberklude, eksempelvis er mikrofiberklude til rengøring for hårde ved dine glas. Mikrofiberkluden kan også bruget til at pudse efter med, når du har brugt brillerens og bomuldsklud, så du får helt rene og klare glas.

Kluden kan du vaske i hånden igen og igen. Brug ikke skyllemiddel.

Brug aldrig brilleservietter. Disse er lavet af papir og laver små ridser i overfladen. Hvis de indeholder sprit, kan de også tørre stellet ud.

Brug kun den fiberklud, du har fået hos DinOptik. Andre miskrofiberklude kan være for hårde hvis de eks. er beregnet til rengøring.

 

Brillerens

Brug brillerens og en ren blød bomulds klud som eksempelvis et viskestykke, der er vasket uden skyllemiddel. Her anbefaler vi, at du anvender DinOptiks brillerens, da det er lavet specielt så det fjerner skidt og snavs, uden at lave striber eller at det skader stel eller glas.

Brug vand med omtanke

Når du bruger vand til at skylle sand eller hårdt støv af brillen, skal vandet være tempereret til stuetemperatur. Det må ikke være for varmt eller for koldt. Glassene er opbygget af mange forskellige lag, der udvider og trækker sig forskelligt sammen, hvis vandet har den forkerte temperatur. De olier, der ligger i stellet fordamper og brillen ser trist ud og den bliver sprød.

Dybderens

Når du bruger din brille, kan den blive snavset og fedtet i kanter, hvor det kan være svært selv at komme til at rense. Som kunde hos DinOptik, er du altid velkommen til at komme forbi og få en gratis “dybderens” af din brille. Vi har udstyr der kan rense din brille i dybden.

Hvis du følger disse råd, sikrer du lang tids brug af brillen, uden du forringer kvaliteten.

Når du ikke bruge din brille, skal du opbevare den i det etui, du fik med.

Opvaskemiddel/sulfo kan indeholde stoffer som også kan skade overfladerne på dine glas og derfor slide dem hurtigere.