Skærmbrille – se skærmen skarpt uden at vippe nakken

Derfor har du behov for en skærmbrille

Du har behov for en skærmbrille, hvis du anstrenger dine øjne ved skærmen – om du har briller i forvejen eller ej.

Hvis du har en flerstyrkebrille i forvejen, har den i princippet en af de rigtige styrker til skærmafstanden, men du skal ofte vippe hovedet, for at se den skarpt – dette kan føre til nakkesmerter og hovedpine.

Med alderen bliver linserne inde i øjnene mere stive og kan derfor ikke indstille sig til alle afstande mere, men det er ikke længere kun alderen, der afgør behovet for en skærmbrille. 

I dag har vi så meget arbejde på de forskellige skærme, at behovet for en skærmbrille kommer tidligere end det gjorde for bare 15 år siden. 

 

Gener uden skærmbriller

Mange mennesker benytter deres læsebrille, når de sidder foran computerskærmen, hvilket ofte resulterer i hovedpine, sløret syn, rygsmerter og trætte, tørre og sviende øjne. 

Det sker, fordi de uundgåeligt anstrenger øjnene og sidder rastløst på stolen, i et forsøg på at se skærmen fra bedre vinkler og afstande.

Skærmbrille, men til hvilket behov?

Det er vigtigt at vi kender dine behov for hvilke afstande, du skal se skarpt.

Mål afstanden fra dine øjne til:

  • Skærmen
  • Manuskriptet
  • Tastaturet
  • Kunden
  • Opslagstavlen
  • Fyld selv ud, hvor dine behov ligger

Skræmbrilletyper

  • Enkeltstyrke: Bruges kun foran skærmen og tages af når du forlader din arbejdsstation.
  • Flerstyrke: Kan bruges på flere forskellige afstande til flere forskellige opgaver.
  • Begge typer kan fås med eller uden blå filter, der bortfiltrerer det skadelige blå lys fra computerskærmen

Vi kan tilbyde fire forskellige slags flerstyrke skærmbriller. Hvis du ikke er sikker på hvad der er den bedste løsning for dig, finder vi ud af det sammen. Husk at en lang rækkevidde ikke kun er en fordel. Jo flere afstande du skal bruge, jo flere forskellige styrker er der i brillen, og des mindre bliver felterne.

Tidligere
Næste

Enkeltstyrke. Maksimal optimering til skærmen, på bekostning af alt andet. Kan kun bruges til at se computer skærmen.

Flerstyrke. Har et synsfelt fra 40cm til 1,3 meter. Bruges kun til det nærmeste arbejdsområde. Optimeret til skærmen men bør tages af når du forlader skrivebordet. 

Flerstyrke. Har et synsfelt fra 40cm til 2 meter. Bruges til det umiddelbare arbejdsområde og nærtliggende omgivelser. God til små lokaler.

Flerstyrke. Har et synsfelt fra 40cm til 4 meter. De fleste har glæde af denne da den har en god rækkevidde.

Flerstyrke. Har et synsfelt fra 40cm til 6 meter. Til dem der skulle kunne se langt. God til butiksarbejde og store mødelokaler.

DinOptik hjælper dig med dine nye skærmbriller

Vores autoriserede optiker kan tilpasse en skærmbrille efter dine unikke og personlige behov. 

Vi kan tilpasse briller til dig, som vil få skærm og tastatur til at fremstå skarpt og samtidig se op til 6 meter væk fra dig. 

Vores salgspersonale yder et stort stykke arbejde for at give dig netop den personlige hjælp, du har brug for, og de hjælper dig naturligvis gerne på vej med råd, vejledning og ekspertise, når du skal vælge et nyt stel, som passer til din personlige stil. 

Vær opmærksom på lovgivningen

Arbejder du hver dag foran en computerskærm i to timer eller mere, og bruger du allerede almindelige læsebriller, er din arbejdsgiver efter dansk lovgivning forpligtet til at betale for skærmbriller med en anden styrke eller opbygning. 

Dog bestemmer arbejdsgiveren, hvor brillen købes og til hvilken pris. Det er derfor værd at undersøge, hvilken ordning din arbejdsplads har på dette område.

Scroll to Top